NIA
Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών

Language

  • Field work Boeotia1
  • Bibliotheek1
  • Veldwerk Halos1
  • Gebouw1
  • Lezing1
  • Veldwerk Halos2
  • Tentoonstelling1

Νέα

Διάλεξη Φ. Κάραμποτ: "Το νέον κέντρον του Εβραϊσμού της Ελλάδας: Αθήνα, 1941-1947"


Carabot


Την Πέμπτη 22 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη διάλεξη στην καινούρια σειρά διαλέξεων «Οι Εβραίοι στην Ελλάδα και την Ολλανδία: Καταστροφή, ανασυγκρότηση, αποκατάσταση», που οργανώνουν φέτος το ΟΙΑ και το Εργαστήριο Μελέτης Νεότερου Ελληνικού Εβραϊσμού. Ομιλητής σε αυτήν την εκδήλωση θα είναι ο ιστορικός Φίλιππος Κάραμποτ, ο οποίος θα μιλήσει για το θέμα « "Το νέον κέντρον του Εβραϊσμού της Ελλάδας": Αθήνα, 1941-1947».
Συζητήτρια θα είναι η ιστορικός Οντέτ Βαρών-Βασάρ (Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο).

Η διάλεξη θα αρχίσει στις 6.00 μμ. στη βιβλιοθήκη του Ολλανδικού Ινστιτούτου Αθηνών και είναι ανοικτή στο κοινό με απαραίτητη την προεγγραφή στη γραμματεία του Ινστιτούτου με Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ. 210-9210760 (Δευτ.Παρ. 09.00-17.00).
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εικόνα: © United States Holocaust Memorial Museum, α.τ. 33366: Στο προαύλιο του ορφανοτροφείου Εσθήρ στην Κηφισιά (περίπου 1947)

 

Κύκλος διαλέξεων: "Οι Εβραίοι στην Ελλάδα και την Ολλανδία: Καταστροφή, ανασυγκρότηση, αποκατάσταση"

 

 

 General 2     
©United States Holocaust Memorial Museum, courtesy of Charles and Gita Siegman.

Φέτος, το Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών οργανώνει σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μελέτης Νεότερου Ελληνικού Εβραϊσμού  κύκλο διαλέξεων με θέμα «Οι Εβραίοι στην Ελλάδα και την Ολλανδία: Καταστροφή, ανασυγκρότηση, αποκατάσταση». Πρόκειται για έναν κύκλο που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2018.Οι γλώσσες εργασίας είναι ελληνικά και αγγλικά. Στο τέλος κάθε πενηντάλεπτης διάλεξης, η οποία θα σχολιάζεται από συνάδελφο ιστορικό, θα ακολουθεί συζήτηση με το ακροατήριο.
Θα αναρτούμε κάθε μήνα την ανακοίνωση της διάλεξης που ακολουθεί. 


Οι διαλέξεις θα ξεκινούν στις 18.00 στη βιβλιοθήκη του ΟΙΑ και είναι ανοικτές στο κοινό με απαραίτητη την προεγγραφή στη γραμματεία του Ινστιτούτου, με Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στο τηλ. 210-9210760 (Δευτ.-Παρ. 09.00-17.00). Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

 

General 1
©Bundesarchiv Bild 101I-179-1575-07

Διαβάστε περισσότερα: Κύκλος διαλέξεων: "Οι Εβραίοι στην Ελλάδα και την Ολλανδία: Καταστροφή, ανασυγκρότηση, αποκατάσταση"

Concepts of Crisis: Institutions in Crisis (online)

 

Concepts of Crisis2


Για όσους δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, η τελευταία συνεδρία της σειράς διαλέξεων "Concepts of Crisis" αναρτήθηκε εδώ

Μετά από τρεις εμπνευσμένες συναντήσεις θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συνδιοργανωτές μας στο Κέντρο Ερευνών της Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών για την υποστήριξή τους, τους ομιλητές και τους συντονιστές μας για την πολύτιμη συμβολή τους, το BLOD για τη μαγνητοσκόπηση των συνεδριών καθώς και όλους εσάς που ήσασταν παρόντες και συμβάλλατε στην επιτυχία της σειράς.

Έκθεση "Orange Water: Reflections of Origin"

 

Τιτα Μπονατσου Tita Bonatsou 5


To Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών φιλοξενεί το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης Orange Water 3, παρουσιάζοντας στην αίθουσά του την εικαστική έκθεση 'Αντανακλάσεις Καταγωγής' έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες


Παρακαλώ σημειώσετε ότι η έκθεση είναι επισκέψιμη μόνο κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων του ΟIA που είναι ανοιχτές για το κοινό.

(Φωτογραφία:από τη σειρά "Big Nothing Project", Τίτα Μπονάτσου)

Approaching Emotions: Interdisciplinary Perspectives (online)

 

Norwegian Institute


Στις 17 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης το συνέδριο «Approaching Emotions: Interdisciplinary perspectives». Όλες οι παρουσιάσεις, εκτός από μία, καθώς και η συζήτηση που ακολούθησε, είναι τώρα διαθέσιμες on line χάρη στους Νορβηγούς συναδέλφους μας. Ευχαριστούμε το Μουσείο της Ακρόπολης, το Ίδρυμα Ωνάση, τη Βελγική Σχολή Αθηνών και το Νορβηγικό Ινστιτούτο στην Αθήνα για τη συνεργασία τους στη διοργάνωση αυτής της εξαιρετικής εκδήλωσης.


Κάντε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε τις ομιλίες και τη συζήτηση.

 

"Concepts of Crisis: Considering Democracy" (online)

 

blod 3


In the framework of the NIA series "Concepts of crisis", which examines a possible collaboration of Philosophy with other disciplines, Dr Nikolas Vroussalis, Assistant Professor of Political Philosophy, University of Leiden and Dr Kristof Jacobs, Assistant Professor, Faculty of Political Sciences, Radboud University, gave two inspiring lectures during the 'Considering Democracy' session. We thank them both as well as BLOD for making the lectures available online.


Click on the picture to see the second session.

 

Lecture Prof. Tieleman online

 

Screenshot 2017-10-05 13.49.58

 

The introductory lecture "Crisis in Antiquity" by Prof. Teun Tieleman  (Utrecht University) of our Interdisciplinary Philosophical Lecture Series 'Concepts of Crisis' is now online thanks to BLOD, the Bodossaki Lectures On Demand platform of the Bodossakis Foundation.

Click on the picture to see the lecture. 
Κυκλοφορεί το καινούριο Pharos XXI.2

Pharos 2

 

Πρόσφατα εκδόθηκε το καινούριο τεύχος του Pharos (XXI.2, 2015). Το τεύχος αριθμεί 173 σελίδες και περιέχει κυρίως άρθρα και αναφορές για τα αρχαιολογικά ερεωνητικά προγράμματα που διεξάγονται στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Ολλανδικού Ινστιτούτου. Δημοσιέυονται οι προσωρινές αναφορές για τις εκστρατείας που διεξήχθησαν στη Βοιωτία (2013-2014), στην Άλω (2011-2014) και Πλάκαρη Ευβοίας (2013).  Επίσης δημοσιεύονται 6 επιγραφές που βρέθηκαν μεταξύ 2008 και 2014 στο πλαίσιο του προγράμματος "Αρχαίες Πόλεις της Βοιωτίας" του Πανεπιστημίου του Λέιντεν. 

Στο ίδιο τεύχος δυο άρθρα νέων διδάκτορων με θέμα τη διδακτορική τους έρευνα: "A walk in the woods. Charcoal analysis from three archaeological sites: Geraki, Plakari and Titane" από τη Daphne Lentjes (Πανεπστήμιο του Άμστερνταμ) και "The topography of the battle of Gaugamela. Contribution to an old Controversy" από τον Κλεάνθη Ζουμπουλάκη (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών). 

Dialogos - Σειρά διαλέξεων για νέους ερευνητές

Το ΟΙΑ διοργανώνει μια σειρά διαλέξεων με τον τίτλο «Dialogos». Η σειρά διαλέξεων αυτή προσφέρει σε νέους ερευνητές από Ολλανδικά και Ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στην ακαδημαϊκή κοινότητα στην Αθήνα. Μετά τη διάλεξη θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση.
Ερευνητές από όλους τους τομείς είναι καλοδεχούμενοι να παρουσιάσουν την έρευνά τους στο Ινστιτούτο. Μοναδική προϋπόθεση είναι ότι η έρευνα πρέπει να έχει σχέση με την Ελλάδα.
Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.του ΟΙΑ.

 

 

 

Επικοινωνία

Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών

Μακρή 11
11742   Αθήνα
Ελλάδα

Τηλ.: 210 9210760
Φαξ: 210 9210770
Ηλ. Διεύθ.: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.